//
du läser...
Anonymt, Ideellt, Pengar

Anonyma klubben

Igår var jag inne på temat att ingen äger en god handling, att den snarare är en gåva som någon givit oss och som vi gör rätt i att skicka vidare. Idag skulle jag vilja fördjupa den tanken genom att ta upp anonymitet i samband med goda handlingar. Det finns en klubb kallad Anonyma Klubben. Den här klubben saknar både lokal och medlemsregister, det finns inga avgifter, inga stadgar och inga möten. Ingen vet vem som startade rörelsen, eller hur det gick till eller vilka dess medlemmar är. Trots det finns klubben över hela världen, och den har troligtvis fler medlemmar än någon annan klubb i världen.  Du kan gå med i Anonyma Klubben precis just nu, genom att bestämma Dig för att göra goda handlingar gentemot andra människor anonymt. Det kan vara något så enkelt som att betala för en extra kopp kaffe på caféet. Tala om för kassörskan att nästa kund behöver inte betala för sitt kaffe, för det har Du redan gjort. Och be henne att hälsa från Anonyma Klubben!  Eller varför inte köpa en trisslott och slänga ner i någon okänd persons brevlåda bara så där…? Det är härligt att få vara anonym! När godheten får existera enbart för sin eget skull, utan att ägas av någon, utan krav på motprestation i någon form, det är då den verkligen får liv!

Dagens Inspirationskälla

Organisationen HelpOthers bygger både på pyramididén jag nämnde igår och anonymiteten jag tagit upp idag. Utför en god handling helt anonymt åt en arbetskamrat, en vän, en granne eller någon annan Du vet är i behov av något speciellt. Som medlem i HelpOthers kan Du ladda ner helt anonyma ”skicka-vidare-kort” som Du lämnar efter Dig som ett litet visitkort när Du utfört Din goda handling. Där finns en liten uppmaning till den Du varit god mot, om att skicka vidare… helt anonymt 🙂
Annonser

About bychowiec

Kvinnlig theravadabuddhist med make och 3 styvbarn. Jag är arbetslös och ägnar min tid åt fotografering, skrivande, böcker, sportdykning, djur och Natur, samt andlighet. Min vision är att starta en folkrörelse i Sverige, kanske i form av en förening, där fokus ligger på aktiv godhet. Att göra saker för andra, oavsett vem den andre är och vad den andre förtjänar eller inte förtjänar, skulle förändra allt till det bättre. Både oss själva, vårt närsamhälle och världen. Goda handlingar sprids som ringar på vatten.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: