//
du läser...
Förutsättningar, Utmaningar

67 minuter av godhet

Idag är det Mandeladagen, Nelson Mandelas födelsedag och en dag instiftad för att uppmana människor till goda handlingar. Mandela kämpade i 67 år för mänskliga rättigheter i Sydafrika. Människor runt om i världen uppmanas att göra gott i 67 minuter i dag, en minut för varje år Mandela kämpat. Borde vara ganska lätt, eller hur?

Jag och en vän, vi gjorde en kärleksmeditation på 67 minuter. Tanken är att skapa positiva känslor för sig själv, någon man tycker om, en neutral person, någon man har svårt för och hela världen. När jag gick ur meditationen mådde jag så bra. Jag är övertygad om att jag är en bättre person denna vecka så här efter meditation än jag annars varit. En kärleksmeditation genererar mer godhet under lång tid :—) Vad har du gjort för en bättre värld idag?

Annonser

About bychowiec

Kvinnlig theravadabuddhist med make och 3 styvbarn. Jag är arbetslös och ägnar min tid åt fotografering, skrivande, böcker, sportdykning, djur och Natur, samt andlighet. Min vision är att starta en folkrörelse i Sverige, kanske i form av en förening, där fokus ligger på aktiv godhet. Att göra saker för andra, oavsett vem den andre är och vad den andre förtjänar eller inte förtjänar, skulle förändra allt till det bättre. Både oss själva, vårt närsamhälle och världen. Goda handlingar sprids som ringar på vatten.

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: