//
Ros

Ajahn Brahm

För några år sedan bodde jag i ett kloster på andra sidan jorden under några veckors tid. Syftet var att leva i enskildhet för att meditera. Klostrets Abbot, min andlige ledare Ajahn Brahmavamso, välkomnade mig. Jag bodde där gratis, åt gratis, hade tillgång till delar av klosterområdet, dusch, biblioteket, andlig rådgivning… Jag hade allt jag behövde. Det var stor generositet, utan förbehåll, helt villkorslös.


Till Dig

Karusellen snurrar, snurrar, snurrar… Du rycker i mig, drar, bönar och ber. Jooo, snälla, bara en gång, lite, en liten stund, varför inte det. Jag ger vika, mest för att tjatet tröttar ut mig förklarar jag i tysthet för mig själv, och ignorerar mitt hjärtas röst. Så – jag slänger benet över hästen, känner mig som en jätte. Och så snurrar vi tillsammans. Det går runt runt, karusellen går runt och det går runt i mig. Alla fina barndomsminnen kommer tillbaka, jag är barn på nytt. Här och nu! Och det vara Du som hjälpte mig att ta steget tillbaka… Du vet vem Du är.


Maken

Min make satte ihop cykeln åt mig här om dagen. Den har varit isärskruvad ett tag, efter en flytt. Men nu är den i alla fall hopsatt igen, och jag kan cykla vart jag vill. Jag återinvigde cykeln genom att ta den ner till byn och utföra dagens goda gärning. Det känns skönt att vara omgärdad av så många goda människor, att få lov att ta emot samtidigt som det jag tar emot ger mig möjligheten att få ge andra.


Vänner

Det är så många fina vänner som finns i min omgivning. Det känns så skönt att kunna lyfta på luren och filosofera om livets små och stora problem, att få stöttning i skrivandet av en mordhistoria, att sitta på ett fik och bara vara tillsammans (eller skapa komplotter för en berättelse), eller att skicka sms och göra överenskommelser om gemensam tid för meditation, trots att vi är på olika platser i världen. Det är en skön känsla att veta att det alltid finns någon där.

Annonser

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: